Del 2, 2017

Vad som har hänt med mig och hur jag ser ut det här året:
 
1.Jag tog ju beslutet att klippa av mig håret i april i år - igen. Gjorde ju det 2013, om det är någon som kommer ihåg det, och jag ångrade mig så jävla mycket då. Den här gången kändes det mer rätt att klippa av mig skiten då jag tappade en massa hår och det blev så omständigt att behöva bleka det så ofta. Nu har har jag axellångt hår och vill ha 3 decimeter längre igen. 
 
2. Tatuerade mig, i april på högra låret och i oktober på båda bakre överarmarna. För er som har turen att vistas i min närhet - ni får se dem, tills vidare får det vara en hemlis här (:
 
 
3. Jag har sedan sista veckan i april i år gått ned strax över 11 kilo. För det första är jag förbannad på mig själv för att jag lät mig själv gå upp så mycket, för det andra så fattade jag inte ens att jag vägde så mycket som jag gjorde och att det syntes så väl. Jag kommer inte riktigt ihåg vad det var som fick mig att bestämma mig för att göra en förändring, men tror att det var någon bild eller något sånt. 
Jag har inte tränat. Jag har inte svultit mig själv. Jag har knappt varit ute och gått. Det jag däremot har gjort är att jag ändrat hur jag ätit och vad jag ätit. Slutade äta skräp lika ofta och började äta mer "normala portioner" för min storlek. Så för mig har det fungerat bra hittills, strävar dock fortfarande efter att ge ner några kilon till. 
 
4. Jag har ett synfel och jag har glasögon, men använder linser i störst utsräckning. När jag är hemma och ledig från jobbet så är det väldigt sällan jag sminkar mig eller använder linser. Känner mig halv om halvt som en annan människa när jag är ledig. Ibland känner jag att det skulle vara så jävla skönt att skippa allt och gå till jobbet au natural, men samtidigt känner jag att nej, jag älskar fan att sminka mig och känna mig som en pingla haha. 
 
 
madeleine | | Kommentera |

Del 1, 2017

 
Den första delen handlar om djur, och jag tänkte att jag skulle börja med det som de flesta av er nog inte lyckats missa. Det gäller förstås att jag och min kära partner har köpt en kissekatt som vi gav namnet Lumos. Själva grejen med att köpa ett liv är någonting som inte riktigt går hem hos mig egentligen, men vi gjorde det i alla fall. 
 
Tänk er om någon hade kommit hem till era föräldrar och tittat på dig och ditt syskon, bestämt sig för att ta med sig dig hem och betalat någon som är ansvarig för dina föräldrar 6000:- för ditt liv. Att bli påsatt, få barn, sälja sitt barn och sen aldrig se det igen i ett  ekonomiskt syfte är fel. Att handla med liv är fel. Nu är det nog många som vill argumentera och säga att "det är inte samma sak". Jag tycker såhär och om någon inte håller med mig är det fine, men jag kommer stå fast vid den här åsikten. 
 
 
Den andra delen handlar om ett val jag gjort och det är att jag gått över till att helt sluta äta kött. Jag vill inte säga att det varit ettsvårt beslut, det har bara varit ett beslut som tagit mig lång tid. I skrivande stund har jag inte ätit kött på fyra veckor och det har fan inte påverkat mig negativt alls hittills. Jag har inte bytt ut mjölk och ägg riktigt, men är väldigt mycket mer medveten om vad det är i maten jag stoppar i mig. Nu är det väldigt sällan jag gör någonting med ägg i själv och mjölk har jag testat en hel del alternativ till och byter ut det när jag känner att det fungerar. 
Målet är att byta ut allt. 
 
Jag får så fruktansvärt dåligt samvete när jag tittar Lumos i ögonen och tanken på att det finns människor som äter katter äcklar mig något fruktansvärt. Och då går det över till andra djur och det argumentet som räcker för mig för att aldrig mer vilja äta kött är helt enkelt att jag inte vill att ett djur ska dö för att jag tycker att någonting smakar gott. Det är så själviskt av mig att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag är besviken på mig själv för att det har tagit så här lång tid för mig att känna såhär. 
 
 
Kan egentligen inte kalla det här för en resumé, utan mer för en argumenterande text, men jag fick fram vad jag ville i alla fall. Hold on tight för nästa del! 
madeleine | | Kommentera |

Fanta-stic

Jag har en plan nu och den är som följer: 
Att lägga upp en resumé på året 2017 - i FYRA delar, innan året är slut. 
Jajamen kära läsare (ni är typ 3 stycken, hejhej!), det är vad ni har att vänta er. 
 
Idag är det tredje advent och jag har noll julkänsla. Att det här är vad vuxen innebär är en sån jävla besvikelse, det är mycket med att vara vuxen som är en besvikelse faktiskt. Med tanke på vuxen så kan jag ju återkoppla lite till mitt tidigare inlägg med cellprovtagningen. Jag har normala värden! Att få ett positivt besked är alltid trevligt. 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - gå dit bara. 
 
madeleine | | Kommentera |
Upp