You can't get away from yourself

 
För ett par dagar sedan sträcktittade jag på Netflixs serie "13 Reasons Why", som bygger på en bok så som jag förstår det. Det var en serie som fick en att tänka efter och reflektera över en hel del. Den här boken/serien behöver cirkulera i skolor för att barn och ungdomar ska förstå, eller försöka förstå, att handlingar har konsekvenser. 
 
Jag pratade om serien med en kollega för någon dag sedan och idag sa han att han hade sett ett par avsnitt och då kom det på tal att "självmord är själviskt". 
Jag håller inte med om att det är själviskt, inte så som man får det att låta när folk säger att det är själviskt i alla fall, inte som han fick det att låta och som jag hört så många andra säga att det är själviskt och låtit - precis sådär. 
Ja, självklart är det en självisk handling att ta sitt liv. Det går inte att argumentera emot det, men jag förstår varför människor väljer att avsluta sitt liv, tyvärr. Det är så många människor som inte mår bra, som kämpar och kämpar och tillslut inte orkar mer. Den människan som väljer att ta sitt liv orkar inte leva mer. Den människan mår så dåligt. Så dåligt så att vi, som aldrig stått och burit på så mycket, aldrig någonsin kommer förstå. 
Jag säger inte att det inte skadar människor i personens närhet - självklart gör det det. 
Jag tror att den människan som väljer att ta sitt liv älskar sina nära och inte vill såra dem, men det som personen känner är så mycket större än kärleken till sina nära och så ofattbart svårt att hantera. 
 
Är någon som råkar läsa det här som faktiskt funderar över att avsluta sitt liv - nej, sök hjälp, prata med någon. Ge livet en chans, två chanser, fan, hur många chanser som helst. Att ta sitt liv är ingen utväg som ens ska finnas med i beräkningen. Du är värd allt här i livet och det finns så många människor som är villiga att hjälpa dig om du bara ber om hjälp. Var inte rädd att be om hjälp. Känner du inte att du har någon? Skriv till mig (lovar att göra mitt allt) eller ta kontakt med någon organisation nedan: 
 
| | Kommentera |
Upp